Blok 11 Centrumeiland

04/02/2017

Vanaf zaterdag 4 februari 12.00 uur kunt u zich bij de gemeente Amsterdam inschrijven voor een kavel voor individuele zelfbouw of samen in het klein van Blok 11 Centrumeiland te IJburg.

kijk hier voor meer informatie..

Het college van B en W heeft gisteren het Investeringsbesluit Centrumeiland vastgesteld. Hierdoor kan de bouw op dit nieuwe IJburgse eiland van start gaan. Er komen ongeveer 1300 woningen, waarvan het grootste deel zelfbouw. Na de zomer worden de eerste 355 woningen op de markt gezet. In de eerste helft van 2018, als het eiland bouwrijp is, kan met de bouw worden begonnen. De verwachting is dat in 2026 Centrumeiland helemaal klaar is.

Op Centrumeiland komen ook onder meer sociaal maatschappelijke functies zoals een school, huisartsenpost en een kinderdagverblijf. Bij de inrichting van Centrumeiland is begin gekeken naar een gezonde inrichting van de openbare ruimte, zoals goede routes voor fietsers, voetgangers en hardlopers. Centrumeiland is het eerste eiland van IJburg 2.

Share:

Urban Garden

20/01/2016

Op 20 januari hebben wij ons VO gepresenteerd aan Welstand en die hebben erg positief gereageerd op het ontwerp en het concept. De supervisor gaf twee weken eerder al zijn zegen, dus we weten nu vrijwel zeker dat we in de hoofdlijnen het project gaan mogen realiseren. Op naar het DO dus. Dit dienen we 27 februari in, dus dat loopt allemaal voorspoedig.

Share:

1e paal Blok59-k71 IJburg

11/12/2015

Op 11 december 2015 is de eerste paal geslagen van kavel 71 in Blok 59 te IJburg Amsterdam. Deze feestelijke bijeenkomst werd uitgevoerd door de kinderen van de opdrachtgever.

Blok 59 ligt op en super plek op de Zuidoever van Haveneiland Oost, tegenover Rieteiland Oost en de tennisclub aldaar. Je kunt kiezen voor een kavel aan de waterkant één van de rustige zijstraten, of aan de gezellige ‘stadse kant’ (Jan Vrijmanstraat). De pluspunten op een rijtje:
1. Helemaal van mij, alle vrijheid
Blok 59 is royaal opgezet met flinke kavels met tuin. Alle kavels hebben hun eigen zonnige kanten en hun eigen beleving van ruimte, groen en zonlicht. Kijk goed waar je wilt zitten in het plan.
2. Maak het zo gek als je wilt….
Binnen de bouwvoorschriften en de grenzen van je kavelpaspoort kun je bouwen wat je wilt. Jij bent opdrachtgever en dus de baas over eigen ontwerp en budget. Parkeren doe op eigen terrein. Meer over blok59.

Share:

Blok59 kavel01 Amsterdam

04/10/2015

Begin oktober 2015 is de omgevingsvergunning verleend voor kavel 01 in Blok 59 op IJburg te Amsterdam.

In februari 2016 zal gestart worden met de bouw.

Kavel 01 ligt in de 2e fase van Blok 59, voor meer informatie

Share:

De Rede Amsterdam opgeleverd

10/06/2015

– november 2015 opgeleverd
– april 2015 hoogste punt
– december 2014 officiële bijeenkomst op locatie met bouwgroepleden
– augustus 2014 start bouw: 1e paal de grond in!
– maart 2014 Omgevingsvergunning goedgekeurd
– 20 maart 2013 DO goedgekeurd
– 15 maart 2013 plaatsing bouwbord
– december 2012 VO goedgekeurd
– 4 juli 2012 bepalen locatie onderleiding van supervisor en projectleider
– 15 juni 2012 ingeloot

Share:

Villa Zoom in uitvoering

11/12/2014

Volg hier de bouw van Villa Zoom, een unieke zelfbouw woning gebouwd in de Duinen van Monster.

Share:

Klushuis

09/12/2014

Momenteel ontwerpen en begeleiden wij een kluswoning in Den Haag, volg hier de verbouwing!

Share:

Bouw uw droomhuis

02/03/2014

Momenteel zijn wij bezig met de ontwerpen voor een aantal zelfbouw kavels in Den Haag en omgeving.

Heeft u ook plannen voor het bouwen van uw droomhuis, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

2 maart 2014 was de kickoff voor de nieuwe zelfbouwkavels in Den Haag. Global Architects was van de partij om particulieren te informeren over de mogelijkheden van zelfbouw, zie voor meer informatie onze vrijstaande woningen en rijtjeswoningen.

Share:

Verbouw Nirwana Loft

02/12/2013

De renovatie / verbouw van Nirwana Loft is gestart. In de beroemde Nirwanaflat in Den Haag wordt een moderne loft gerenoveerd, waarbij de originele details gewaarborgd blijven. Het nieuwe ontwerp kenmerkt zich door de loft-achtige open opzet.

Share:

Eindpresentatie HIA

19/11/2013

Graag nodigen wij u van harte uit voor de presentatie van de eindresultaten van het ontwerpend onderzoek Human Involved Architecture op 26 november 16.30 u. in het winkelcentrum ‘t Kleine Loo 314 te Mariahoeve. Ook zullen wij hier een boekpresentatie verzorgen.

Programma
16.30 u. Ontvangst
16:45 u. Openingswoord door gastheer Jeroen Boon – Kiemkracht
17:00 u. Openpresentatie door middel van vraaggesprek tussen Jeroen Boon en de architecten Jan Willem Hagenbeek van studio ginko en Arthur Nuss van Global Architects over het onderzoek Human Involved Architecture / Samen met de buurtbewoners de wijk verbeteren
17.30 u. Vragen uit zaal en open nabespreking
18.00 u. Boekpresentatie met soep en brood
18.30 u. Einde

Share:

KAS op STRAND

12/10/2013

KAS op STRAND – onlangs gerealiseerd bij een bekende Nederlandse strandclub. Het vernieuwende concept ontwikkelt door Global Architects heeft als voordeel dat de rest warmte van de kas gebruikt wordt om het aangrenzende restaurant op te warmen (passieve zonne-energie). Het open transparante karakter van de kas zorgt ervoor dat men ook met slecht en koud weer optimaal kan genieten van het strand.

Share:

BTW-verlaging van 6% woningrenovatie

24/05/2013

BTW-verlaging van 6% woningrenovatie nu ook voor architecten!

De btw-regeling luidt als volgt:
Architect mag 6% btw rekenen voor een opdracht bij renovatie of herstel van woningen die meer dan twee jaar geleden in gebruik zijn genomen, mits de architect de renovatie/het herstel ook begeleidt. En: de opdracht moet worden afgerond op of na 1 maart 2013 en vóór 1 maart 2014. In dat geval mag de architect voor de gehéle opdracht – dus ook voor ontwerp en advies – 6% btw rekenen. Zie voor meer informatie de website van de BNA (Bond Nederlandse Architecten).

Zie ook ons laatste renovatie en interieurproject RE-USE.

Share:

Meet en Greet

29/03/2013

Vanavond staat Global Architects van 17 to 21 uur in het Atrium van het stadhuis in het centrum van Den Haag. Hier zullen wij onze nieuwe lijn van ontwerpen presenteren, maatwerk is uiteraard ook mogelijk.

Share:

Villa ParkNoord

26/12/2012

De bouw van Villa ParkNoord is opgeleverd. De woning is gebouwd in het particulier opdrachtgeverschap in ParkNoord Leidsche Rijn te Utrecht.

Het volgens het beeldkwaliteitsplan vastgelegde traditioneel Hollandse huis is op een moderne manier vormgegeven met strakke heldere lijnen en wordt doorbroken door abstracte vierkante raamopeningen. Hierdoor ontstaat een sterk contrast tussen het traditionele en het hedendaagse. Deze uitgangspunten hebben geleid tot het droomhuis van de opdrachtgever. Zie voor meer informatie…

Share:

‘t Kleine Loo 314

02/12/2012

Vanaf december zal het onderzoek Human Involved Architecture worden voortgezet vanuit winkelcentrum ‘t Kleine Loo. Hier kunnen de bewoners van Mariahoeve binnen stappen en op een laagdrempelige manier meedenken over nieuwe ontwerpconcepten voor de wijk Mariahoeve. Via de website www.samenbouwenaandewijk.nl worden digitale workshops met de bewoners gedaan. Tevens kan met hier stemmen op de nieuwe ontwerpconcepten.

Momenteel is Global Architects samen met studio Ginko & Kiemkracht gestart met het onderzoek “Human Involved Architecture”. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor Architectuur, Haagse Hogeschool, TU-Delft, WSA en AT Osborne.

Share:

Bijeenkomst Bouwgroep Little Amsterdam

04/07/2012

Vrijdag 7 september vond de 2e bijeenkomst van bouwgroep ‘Little Amsterdam’ plaats. Tijdens de bijeenkomst werd de aanvraag omgevingsvergunning voorbereid, zijn de gevels definitief vastgesteld en is de planning voor het vervolgtraject voorgelegd. De komende maand zullen er individuele sessies tussen de leden en de architecten plaatsvinden.

Afgelopen woensdag 4 juli kwam bouwgroep ‘Little Amsterdam’ voor het eerst bijeen. Gezamenlijk werd de materialisatie van de gevels bepaald. De leden kregen gelegenheid om samen met de architecten en procesbegeleidsters in een creatieve workshop de ideale droom indeling van het appartement te bepalen. Tevens was het de eerste keer dat de leden met elkaar kennis maakten. Momenteel moeten er nog enkele leden gewerfd worden alvorens de bouw van start kan gaan! Little Amsterdam is onderdeel van het Homeruskwartier centrum in Almere Poort.

Share:

zelfbouwmarkt Amsterdam

29/10/2011

De Amsterdamse Zelfbouwmarkt is een groot succes geweest. Global Architects adviseerde en begeleidde particulieren met zelfbouwplannen.

Bij de stand van Global Architects werden particulieren met zelfbouwplannen als groep of als individu vrijblijvend geadviseerd tijdens een kennismakingsgesprek.

Tevens konden geinteresseerde in Blok 0 zich inschrijven voor de bouwgroep ‘de Rede’!

Heeft u ook interesse om samen met ons te bouwen in
Blok 0, meld u dan aan voor de bouwgroep ‘de Rede’.

Share:

Bouw Homeruskwartier Centrum van start

27/10/2011

Vrijdag 28 oktober wordt gestart met de bouw van Homeruskwartier Centrum in Almere. Volledig volgens het motto  ‘Mensen maken de stad’ wordt het centrum ontwikkeld in het collectief particulier opdrachtgeverschap (cpo). Hierbij zijn de toekomstige bewoners zelf de ontwikkelaars van hun eigen woning en wijk.

Schrijf u nu ook in voor de bouwgroep ‘Little Amsterdam’, klik hier voor meer informatie.

Share:

Wonen op Haagwijk

09/10/2011

De door Global Architects ontworpen Boswoning behaald eervolle vermelding voor de prijsvraag Wonen op Haagwijk in Voorschoten. Tijdens de tentoonstelling van de architectuurmanifestatie in de tuin van kasteel Duivenvoorde werden de geselecteerde ontwerpen getoond aan de genodigden. Wethouder Freddy Blommers van de gemeente Voorschoten opende samen met Adrienne Vriesendorp-Dutilh de opening van de Architectuurtentoonstelling. Freddy Blommers sprak in zijn openingswoord van een manifestatie die op een aantrekkelijke manier laat zien hoe bijzonder de woonkwaliteiten van het nieuwe Haagwijk zijn: ‘Een pareltje voor onze gemeente.’ De belangstelling was zeer groot: meer dan 200 bezoekers waren bij deze bijeenkomst aanwezig. De tentoonstelling staat tot eind oktober in de tuin van kasteel Duivenvoorde en is openbaar toegankelijk.

Share:

Bouw Tropical Garden gestart

01/07/2011

De bouw van tropical Garden is gestart, een unieke tropische tuin in het centrum van Rotterdam zal de komende maand aangelegd worden.

Share: